طريقه عمل الحمام الكداب How it makes masked pigeon









الحمام الكداب 


الحمام الكداب هو عباره عن اوراك فراخ مخليه ومحشيه رز او فريك او لحمه وليس حمام 


تعتبر هذه الوجبه ركن اساسي في العزومات والتجمعات الكبيره  وهي وجبه اقتصاديه علي قد الايد  



لذلك نقدم لكم من خلال موقعنا (  My Food ) اسهل واشهي طريقه لعمل الحمام الكداب ان شاء الله 



طريقه عمل الحمام الكداب في المنزل علي طريقه الشيف نجلاء الشرشابي :

مقادير الحمام الكداب :

بسم الله الرحمن الرحيم 

بصل

ارز

صلصه طماطم

بهارات 

سمنه او زيت 

اوراك دجاج 



طريقه عمل الحمام الكداب :



اول حاجه خالص هتخلي الاوراك من العضم ويفضل تسيبي العضمه اللي في نهايه الدبوسه 

تجهيز الحشوه :

  • هنجيب حله علي النار نحط فيها ملعقه زبده و بصله مفرومه وعليهم ملح وفلفل ثم اضيف الارز عليهم واقلب كويس جدا واحط عليهم بهارات وقرفه ونضيف مايه ونسيبهم يستووا تلات اربع سوا .

  • بعد كده اتبل الفراخ المخليه ب (( بمية بصل وفلفل اسود وملح وبهارات فراخ ورشة قرفة ))وسبتهم في التتبيلة دي ساعتين

  • بعد كده نفرد الاوراك المخليه ونضيف الارز ونلفها رول ,لو عاوزه تلفيها بالخيط ماشي او بورق المونيوم عادي برده المهم تتقفل كويس علشان الارز ميطلعش منها 
 بعد ماحشيتها قفلتها واربطها بخيط علشان الارز ميطلعش لبره 
كده لفيتها بورق الالمونيوم 



  • جهزت مايه مغليه فيها ملح وبهارات وبصله واحط فيها الاوراك الملفوفه بورق الالمونيوم واسيبها علي النار لمده نصف ساعه 

  • بعد نصف ساعه طلعيها من المايه المغليه وفكي الخيط او شيلي ورق الالمونيوم من عليها وادهنيها كاتشب ودخليها الفرن


  •  تاخد لون  وممكن تحمريهم علي البوتجاز في الزيت بس في الحاله دي متفكيش الخيط .
  • قطعيه قطع بيبقي شكله شيك وطعمه جميل 



How it makes masked pigeon:

  • 1 Chopped onions
  • Rice
  • Salt
  • pepper
  • tomato sauce
  • Spices Chicks
  • Oil
  • Chicken thighs

 the way to make  masked pigeon:  


  • The first thing, Give up the bone from chicks.
  • Prepare Chicken thighs, put on it (pepper + salt + Spices Chicks) and leave them for an hour.
  • Prepare pan on fire, put on it (1 tablespoon of butter + 1 Chopped onions + salt + pepper + rice) and mix well, then add boiling water and leave them on fire for 15 minutes.
  • Then add rice inside Chicken thighs


 and rolled by Roll and wrapped.


covered with aluminum foil


  • After that, put  Chicken thighs into a pan containing boiling water and leave it for 30 minutes.
  • After 30 hours, out from boiling water and remove aluminum foil.
  • then spread catchup on it.

  • finally, enter it the oven until converting its color.



الحمام الكداب 


😉

Comments