الكيكه الاسفنجيه (The sponge)
الكيكه الاسفنجيه سهله جدا وبسيطه وغير مكلفه ومفيده جدا والاطفال بيحبوالكيكه
الاسفنجيه كتير
الكيكة الإسفنجية تُعد من أنواع الكيك المرن, حيث يتشكل منها أنواع مختلفة من قوالب الجاتو المختلفة لأعياد الميلاد والأفراح
The sponge cake is very easy, simple, inexpensive, .very useful, and the kids love it so much
مقادير الكيك الاسفنجيه: ( Sponge Cake Ingredients):
English |
عربي |
2 Cups of flour
|
2 كوب دقيق
|
4 Eggs
|
4 بيضات
|
1/2 A cup of oil
|
1/2 كوب زيت
|
1 A cup of milk
|
1 كوب لبن
|
A glass of sugar
|
كوب من السكر
|
Baking powder bag
|
كيس بكينج بودر
|
1 Vanilla bags
|
1 كيس فانيليا
|
Salt
|
ملح
|
Teaspoon vinegar
|
ملعقة صغيره من الخل
|
2 Tablespoons Nesquik chocolate as desired
|
2 ملعقة نسكويك شوكولاتة حسب
الرغبة |
طريقة عمل الكيكه الاسفنجيه : (How to make sponge cake):
قبل اي حاجه نسخن الفرن علي 180 درجه علشان يبقي سخن واحنا بنحط الكيكه
preheat the oven at 180 degree.
باستخدام الخلاط الكهربائي هنضع 4 بيضات ومعهم نص معلقه صغيره ملح والفانيليا ونضربهم جيدًا ثم نضع الخل
1- In the blender, place 4 eggs with 1/2 teaspoon of salt and vanilla then beat them well and put the vinegar.
2- نترك الخلاط وهو شغال حتي لون البيض يصبح فاتح ثم نضع السكر ونستمر فى الخلط،
ثم نضيف الزيت أثناء تشغيل الخلاط، ثم نضيف اللبن ونواصل الضرب جيدا حتي يمتزجوا
2 - continue to run the mixer until the color of the eggs becomes light and then put the sugar gradually and continue to mix,
and then add oil during the operation of the mixer, and then add milk and continue beating.
and then add oil during the operation of the mixer, and then add milk and continue beating.
-3وفى بوله كبيره نقوم بنخل الدقيق ومعه كيس البكينج بودر
3 - In a deep dish we do sieve the flour and with the bag of baking powder.
-بعد ذلك نفرغ الخليط الموجود بالخلاط في بوله عميقه ثم نضيف عليها الدقيق والبيكنج بودر واحده واحده ونقلب في اتجاه واحد حتي تختفي اثار الدقيق أو أن ويذوب داخل الخليط
ونبطن الصينية بفرشاة الزيت ومعها رشة دقيق ونصب الخليط فى طبق حتى نتأكد من اختلاط الدقيق بالسوائل وبعد ذلك نصبه فى الصينية .
ونبطن الصينية بفرشاة الزيت ومعها رشة دقيق ونصب الخليط فى طبق حتى نتأكد من اختلاط الدقيق بالسوائل وبعد ذلك نصبه فى الصينية .
4. after that, put the mixture in a deep bowl and, add the flour and baking powder one by one and stirring in one direction until the flour disappears or dissolves into the
mixture.
prepare the pan by putting a few of oil and flour and pour the mixture into it
mixture.
prepare the pan by putting a few of oil and flour and pour the mixture into it
-5 لو حابين تضيفو ملعقتين نسكويك على نصف كوب من الخليط ونخلطهم جيدًا وبعد ذلك نقوم بإضافته بشكل عشوائى على الخليط.
5 - If you add two tablespoons of Nesquek on half a cup of the mixture and mix well and then add it randomly to the mixture.
6 - Enter the pan to oven hot 180 degrees temperature for 45 minutes, and offer the cake after cool
واخيرا اهم نصيحه
عدم فتح الفرن قبل مرور 35 دقيقه من وضع الكيكه
لا تخرجي الكيكه من الصينيه الا عندما تبرد تمام
لا تخرجي الكيكه من الصينيه الا عندما تبرد تمام
7- بالف هناااااااااااااااااااااااااااا😰😘😘😰😰😰😰😰😰😰😰😅
سبق وعملنا قبل ذلك كيك الجزر وكيك الليمون
الكيك الاسفنجيه سهله وبسيطه جدا وتقدروا تعملوها باستمرر :*
Comments