ingredients
- 1 large orange (juice + zest)
- 3 large eggs
- ⅔ cup salted butter
- ¾ cup caster sugar
- 11/2 cup all-purpose flour
- ½ tablespoon baking powder
Instructions
- Preheat the oven to 180 degree and grease a loaf tin.
- In a large bowl, beat the eggs and sugar until become creamy.
- Sift in the flour with the baking powder, stirring well.
- Melt the butter in a saucepan and pour it into the batter.
- Juice and zest the fresh orange and incorporate.
- Pour the batter into the loaf tin and bake for 40 minutes.
Allow the cake to cool completely before serving.
مقادير كيكه البرتقال :
عصير برتقاله كبيره واحده
3 بيض
فانيليا
1/2 كوب زبده
3/4 كوب سكر
كوب وتلت كوب دقيق
1/2 ملعقه كبيره بيكنج بودر
طريقه عمل كيكه البرتقال:
قبل اي حاجه نشغل الفرن علي 180 درجه
1- في بوله كبيره نضع البيض والسكر ونضربهم بالمضرب السلك حتي يصبح القوام كريمي
2-نذوب الزبده في حله علي النار ثم نضيفها علي الخليط
3- ثم نضيف عصير البرتقال الي الخليط ونخلطهم جيدا
5- نصب الخليط في صنيه الكيكه بالشكل ده وندخلها الفرن علي درجه حراره 180 لمده 40 دقيقه
6- لما تخرج من الفرن نسيبها تبرد ثم تقطع وبألف هناااا
Comments