طريقه عمل اقراص البطاطس باللحمه المفرومه How to make potatoes with chopped meat






تعتبر البطاطس المحشيه باللحمه المفرومه من الاكلات اللذيذه ومن الوجبات الاساسيه في العزومات والتجمعات الكبيره وهي غير تقليديه وجديده عن المعتاد لان من الاكلات التقليديه البطاطس المحشيه كرات الجبنه المودزريلا والبقدونس المفروم 

 البطاطس باللحمه المفرومه سهله جدا وسريعه وخفيفه تقدرو تاكلوها مع سلطه و رز بالخلطه او ارز بالبسله والجزر اللي عملته قبل كده 


لذلك نقدم لكم ان شاء الله في موقعنا ( My Food ) طريقه سهله جدا وبسيطه للبطاطس المحشيه لحمه مفرومه 


بسم الله الرحمن الرحيم

مقادير البطاطس المحشيه لحمه مفرومه 


4 وحدات بطاطس او العدد اللي تحبيه علي حسب افراد اسرتك 

لحمه مفرومه 

بهارات  وملح وفلفل 

بصله متقطعه صغير

زيت للقلي 
دي صوره للمقادير 


طريقه عمل البطاطس المحشيه باللحمه المفرومه 


اول حاجه هنعصج اللحمه : (اي كميه للحمه زي ماتحبو )
هنجيب طاسه ونحط فيها معلقه زيت اول ماتسخن نضيف بصله متقطعه صغير اول ماتصفر ننزل باللحمه المفرومه عليها ثم نضيف البهارات والملح والفلفل ونقلبها كويس لحد مالونها يتغير  ونسيبها تتعصج علي نار هاديه.


تاني حاجه هنعملها البطاطس نجيب البطاطس ويفضل الصغيره مش الكبيره  ونقشرها ونغسلها ونقورها نشيل القلب بتاعها بس مش تخلوها رفيعه اوي علشان تستحمل معاكم.


ده شكل البطاطس لما اتقورت 



لما تقوري الكميه كلها تكوني مجهزه زيت سخن وتنزلي البطاطس فيه تاخد لون وطلعيها علي ورق مطبخ علشان يمتص الزيت.


بعد كده هنجيب البطاطس ونحشيها لحمه مفرومه اللي عصجناها ومش تمليها للاخر لو حابه تحطي علي الوش جبنه مودزريلا.


بعد ماتخلصي الكميه في الحشو باللحمه تجيبي صنيه الفرن وتدهنيها ماده دهنيه سواء زيت او سمنه او زبده زي ما تحبي يعني ونرص البطاطس جنب بعض وتحطي علي وش كل بطاطسايه جبنه مودزريلا وعليها شويه فلفل اسود.




اخر حاجه هتدخليها الفرن لمده 25 دقيقه علي 200 درجه






بالف هنااااااا


 Potatoes stuffed with minced meat from the delicious dishes

 and the main meals in the large gatherings, are non-traditional

 and new than usual because of the traditional dishes potatoes

 stuffed balls Almodzrila cheese and chopped parsley.

  Potato with minced meat is very easy, fast and light, you can

 eat it with salad and rice in mix or rice with the onion and

 carrots that we made before that.

Ingredients of potatoes with minced meat:

  • 4 potato units or number that you like according to your family members.

  • Minced meat.

  • Spices, salt, and pepper.

  • Small spicy onions.

  • frying oil.


 

How to make potatoes with chopped meat:


The first need for meat:

We bring a bowl, put a tablespoon of oil  and, add a small chopped onion until color become yellow

Then add Minced meat, and mix well, then add spices, salt, and pepper  and leave it on low fire for 12 minutes

 prepare small, not large potato peeled, washed and make a hole to put meat


in a bowl of fire put potato to change color to yellow
put minced meat in potato and put in the oven for 15 minutes at 200 degree



طريقه اخري

مكونات البطاطس باللحمه المفرومه  

Components of potatoes with minced meat


  • 3 potatoes

 3حبات بطاطس
  • rusk

بقسماط
  • Salt and pepper as desired

ملح و فلفل على حسب الرغبه
  • A cup of parsley finely chopped

كوب بقدونس مفروم فرما ناعما
  • 2 eggs

2 بيضه مخفوقه
  • frying oil

زيت للقلي
  • 300 grams of meat is minced

300 جرام لحمه مفرومه
  • The onions are medium in size and finely chopped



بصله متوسطه الحجم و مفرومه ناعما






طريقه عمل البطاطس باللحمه المفرومه طريقه اخري How potatoes work with chopped meat




Potato with minced meat is very easy, fast and light, you can eat it with salad and rice in mix or rice with the onion and carrots that you made before that 

1-    في وعاء فيه ماء مغلي علي النار نضع البطاطس لكي تتسلق ، ثم تُقشر وتُهرس ويضاف إليها البقدونس ناعماً.
-1in a pot of boiling water on fire Put the potatoes to climb, then peel and mash and add parsley finely.
2-ُ في وعاء اخر فيه القليل من الزيت علي النار نضيف البصل حتي يدبل

- 2In another pot with a little oil on fire add onion until it dries

3-    ثم يضاف إليه اللحم المفروم ويُبهر بالملح والفلفل، مع الاستمرار في التشويح والتقليب حتى يستوي اللحم.
- 3Add the meat and minced with salt and pepper, while continuing to stir and stir until the meat is equal.

4-خذي القليل من البطاطس المهروسة وبيدين مبللتين افردي البطاطس بين راحة يديكِ ثم ضعي وسطها كمية من اللحم ثم اغلقي قرص البطاطس.
- 4Take a little of mashed potatoes and hands wetted, separate potatoes between the palm of your hands, then put a medium amount of meat and then close the potato disc.

5-    سخني كمية مناسبة من الزيت.
-5Heat an appropriate amount of oil.

6-ضعي البطاطس في البيض ثم في البقسماط، ثم تُقلي حتى تصيرذهبية اللون

- 6Put the potatoes in eggs and then in the crutches, and then reduce until golden color











Comments