Skip to main content
- تعتبر اللحمه البارده من اهم الاطباق الرئيسيه في الافراح والعزايم والتجمعات الكبيره طبعا لطعمها المميز ومختلفه تماما عن اللحمه العاديه ( القطع )
- لذلك في موقعنا )My Food) نقدم لكم طريق عمل اللحمه البارده بطريقه سهله جدا جدا
- مقادير اللحمه البارده
- عرق لحم فلتو.
- ملعقتين زيت
- 1/4 كوب كاتشب
- 1/4 كوب ماء
- بصله مفرومه
- 5 فصوص توم
- 6 فصوص قرنفل
- ملعقه صغيره بهارات لحمه
- 4 معالق كزبره وبقدونس
- 3 ملاعق كبيرة عصير ليمون.
- ملح وفلفل أسود.
- 1- نقوم بعمل فتحات صغيره في عرق اللحمه بالسكينه ونضع توم وقرنفل وبهارات وقرنفل في هذه الفتحات
- 2- نتبل اللحمه بالبهارات والملح والفلفل والليمون والكمون ونضعها في التلاجه ليله كامله
- 3-نخرجه من الثلاجه ندهن اللحم بالكزبره والبقدونس والثوم ونضعه في الثلاجه مره اخري لمده ساعه فقط
- 4- نشوح العرق علي نار عاليه لمده دقيقتين من كل الجوانب علشان يبقي طري من جوه ومش ينزل مايته
- 5- نضع عرق اللحمه في صنيه فيها جزر وبطاطس وبسله
- ونضع عليه ماء ونغطيه بفويل وندخله الفرن يكون سخن لمده ساعه الا ربع
- بالف هنااااااااا ممكن تقدميه مع ارز بالبسله والجزر وسلطه
- نق
Comments