طريقه عمل اللحمه البارده






  • تعتبر اللحمه البارده من اهم الاطباق الرئيسيه في الافراح والعزايم والتجمعات الكبيره طبعا لطعمها المميز ومختلفه تماما عن اللحمه العاديه ( القطع )
  • لذلك في موقعنا )My Food) نقدم لكم طريق عمل اللحمه البارده بطريقه سهله جدا جدا 

  • مقادير اللحمه البارده 

  • عرق لحم فلتو.
  • ملعقتين زيت 
  • 1/4 كوب كاتشب 
  • 1/4 كوب ماء 
  • بصله مفرومه 
  • 5 فصوص توم 
  • 6 فصوص قرنفل
  • ملعقه صغيره بهارات لحمه 
  • 4 معالق كزبره وبقدونس 
  • 3 ملاعق كبيرة عصير ليمون.
  • ملح وفلفل أسود.

  • طريقه عمل اللحمه البارده 

  • 1- نقوم بعمل فتحات صغيره في عرق اللحمه بالسكينه ونضع توم وقرنفل وبهارات وقرنفل في هذه الفتحات 

  • 2- نتبل اللحمه بالبهارات والملح والفلفل والليمون والكمون ونضعها في التلاجه ليله كامله 

  • 3-نخرجه من الثلاجه ندهن اللحم بالكزبره والبقدونس والثوم ونضعه في الثلاجه مره اخري لمده ساعه فقط 

  • 4- نشوح العرق علي نار عاليه لمده دقيقتين من كل الجوانب علشان يبقي طري من جوه ومش ينزل مايته

  • 5- نضع عرق اللحمه في صنيه فيها جزر وبطاطس وبسله

  •  ونضع عليه ماء ونغطيه بفويل وندخله الفرن يكون سخن لمده ساعه الا ربع 
  • بالف هنااااااااا ممكن تقدميه مع ارز بالبسله والجزر  وسلطه 
  • نق

Comments