طريقه عمل النواعم ( قرص محشيه بسكر وقرفه ) How to make Pastry with sugar and cinnamon






 المعجنات اللي بتبقي في الافران المحشيه سكر بقرفه ولااازم لاازم نشتري منها وتخلص علي طوول هنعملها النهارده ان شاء الله 

في موقعنا(My Food ) نقدم لكم طريقه قرص محشيه سكر وقرفه بطريقه سهله جدا وسريعه 








مقادير القرص المحشيه سكر وقرفه : 




بسم الله الرحمن الرحيم 


قبل اي حاجه نشغل الفرن علي 200 درجه علشان يبقي سخن لما نحط الصنيه فيه 

2 كوب دقيق 

ملعقه صغيره ملح 

ملعقه صغيره بيكنج باودر 

ملعقه كبيره سكر

ملعقه كبيره خميره 

2 ملعقه كبيره زبده

لبن دافئ

سمسم محمص




😋

طريقه عمل القرص المحشيه سكر وقرفه



1-  نضع علي الكوبين دقيق ( ملعقه صغيره ملح + ملعقه صغيره بيكنج باودر + ملعقه كبيره سكر+ السمسم + ملعقه كبيره خميره ) ثم نقلب جيدا حتي يمتزجوا.




2- اضيف علي المكونات الجافه السابقه  2 ملعقه كبيره زبده واخلط جيدا حتي الذبده تختفي تمامااا ثم نضيف لبن دافئ للعجن نعجن فيها لحد ماتصبح عجينه متماسكه مش بتلزق في ايدك  .




3- نتركها تخمر لمده ساعه بالشكل ده 


 . بعد ساعه نقطعها كور صغيره 
 ونحشي كل كوره سكر بقرفه واقفلها 

وتضعي وشها في طبق به حليب بسكر وتخرجيها علي طبق فيه سمسم محمص .




4- رصيها في الصنيه  ثم نتركها تخمر لمده نص ساعه اخري (في فرن مطفي علشان وشها مينشفش في الهوا) بعد التشكيل .

5- ثم نضعها في الفرن 200 درجه حتي تاخد لون من تحت . شغلي الشوايه .

لو حابين تزينوها بالشوكلاته يبقي افضل 

طعمها فعلا خطيييييييييييييييير ولذيذه جدا 

تنفع في الفطار او العشاء او تاخديها معاكي الشغل مثل اي نوع كيك او الكوكيز او البسكويت سبق وعملناه قبل كده 



Ingredients of pastry stuffed with sugar and cinnamon:

2 cups of flour

1 tablespoon of sugar

1 teaspoon salt

1 teaspoon baking powder

2 tablespoons butter

1 tablespoon of yeast

Warm milk

 Roasted sesame

The way to make a pastry stuffed with sugar and cinnamon:


·         Preheat the oven 200 degrees.

·         2 cups of flour on it, a teaspoon salt + teaspoon Baking powder + a tablespoon of sugar + 1 tablespoon of yeast and then stir well.


·         Add 2 tablespoons of butter and mix well until the batter disappears then add warm milk to knead.


·         We leave it fermented for an hour. After an hour, we cut a small ball and filling all of the balls with (sugar + cinnamon) and closed.




·         put it in a dish of milk and sugar and graduated on a dish in a roasted sesame.



·         Put them in the pan and slowly press them and then leave them fermentation for another 1/2 hour) after the formation.

·          then put in the oven 200 degrees for 30 hours.





·         Get out of the oven and cover it.

Comments